237,47 zł
Cena regularna:
263,85 zł
193,07 zł
Cena regularna:
214,51 zł
Wilk do mięsa TC12 z sitkiem 8mm
Maszynka "Wilk" do mięsa TC12
- przeznaczony do użytku w dużych sklepach, supermarketach, cateringu, gastronomii oraz w zakładach zbiorowego żywienia i przetwórstwa mięsnego
- idealny do mielenia mięsa surowego
- gardziel, ślimak, nóż i sitko wykonane ze stali nierdzewnej
- wyposażony w nóż samo ostrzący
- bardzo wysoka funkcjonalność poprzez zastosowanie zdejmowanej gardzieli z zestawem tnącym
- elastyczna kompletacja poprzez możliwość wyboru maszyny z jednym z trzech rodzajów sitek o grubości oczek 4,5mm; 6mm lub 8mm
- możliwość zakupu wymiennego podzespołu gardzieli (gardziel + ślimak + nóż + sitko + nakrętka)
- łatwy w utrzymaniu czystości
- niezawodna i wyciszona przekładnia zębata pracująca w kąpieli olejowej (bardzo cicha)
- przeznaczony do pracy ciągłej, przy pełnym obciążeniu
Wilk TC22 jest profesjonalnym urządzeniem do rozdrabniania mięsa. Maszyna została przygotowana z dużą starannością w zakresie utrzymania czystości.Zastosowanie polerowanej obudowy o regularnych kształtach sprawia, że urządzenie jest bardzo łatwe w czyszczeniu.Rozwiązanie techniczne napędu w postaci stalowej przekładni zębatej wypełnionej olejem zapewnia dużą żywotność urządzenia oraz redukuje hałas.Maszyna posiada certyfikat CE w zakresie bezpieczeństwa o higieny.
Nie używać urządzenia do mielenia mięsa z kością, zmrożonego mięsa a także rozdrabniania kości.
Elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie i starannie osuszać. Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody.
Wymiary gabarytowe | 515 x 255 x 405 (H) mm |
Rozstaw nóżek | 360 x 210 mm |
Wydajność | do 100kg/h |
Obroty ślimaka | do 130 obr/min |
Średnica sitka | 70 mm |
Poziom hałasu | < 75dB |
Zasilanie | 230 V 50 hZ 1 faza |
Moc | 850 W |
Waga (ciężar netto) | 25 kg |
Średnia ocena: 4.8 /5.0